WEBINARY DLA BRYTYJSKICH PRODUCENTÓW ŻYWNOŚCI I ALKOHOLU

WEBINARY DLA BRYTYJSKICH PRODUCENTÓW ŻYWNOŚCI I ALKOHOLU

Serdecznie zapraszamy do udziału w serii webinarów, które Centrum Prawa Żywnościowego przygotowało wspólnie z Ambasadą Wielkiej Brytanii w Warszawie.

Już 9 lutego webinar „Healthy Food, Snacks & Confectionery” (Zdrowa żywność, przekąski i wyroby cukiernicze), podczas którego Patryk Kalinowski, specjalista CPŻ, omówi najistotniejsze aspekty importu do Polski produktów spożywczych po Brexicie oraz po wejściu w życie umowy handlowej UE-UK.

Kolejne zaplanowane spotkania:

11 lutego 2021 r. – Premium Alcohols (Alkohole premium)

16 lutego 2021 r. – Legal requirements of importing after Brexit (Prawne uwarunkowania współpracy z brytyjskimi producentami po Brexicie)

18 lutego 2021 r. – Legal requirements of importing alcohols after Brexit (Prawne uwarunkowania współpracy z brytyjskimi dostawcami produktów alkoholowych po Brexicie na polskim rynku)

Więcej o wydarzeniu przeczytają Państwo na stronie Ambasady Brytyjskiej

THC w żywności wreszcie dozwolone!

THC w żywności wreszcie dozwolone!

Jeszcze do niedawna organy inspekcje i sądy stały na stanowisku, że w żywności niedozwolona jest jakakolwiek ilość delta-9-tetrahydrokannabinolu (Δ9 -THC).