Czy masło francuskie zawsze pochodzi z Francji? O znakowaniu produktów spożywczych

Czy masło francuskie zawsze pochodzi z Francji? O znakowaniu produktów spożywczych

Polecamy Państwu najnowszy odcinek podcastu Gazety Wyborczej „8:10″, którego gościem była dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska. Rozmowa dotyczyła aktualnych wymogów dotyczących znakowania żywności oraz zmian, jakich w najbliższym czasie możemy się spodziewać.

W ramach rozmowy poruszono kwestie informowania konsumentów o pochodzeniu całego produktu oraz poszczególnych składników i zasady dotyczące znakowania alternatyw mięsa oraz nabiału. Nie zabrakło również tematu kar i sankcji, jakie na producentów błędnie znakujących żywność mogą nakładać organy kontrolne.

Pełną rozmowę, która jest częścią cyklu edukacyjnego „Jedna planeta. Jedno życie. Żywność” znajdą Państwo TUTAJ.

Program mentoringowy

Program mentoringowy

Jesteśmy mentorami w foodtech.ac – najprężniej działającym akceleratorze startupów spożywczych w Europie Środkowo-Wschodniej foodtech.