DOBRE PRAKTYKI OGRANICZANIA STRAT I MARNOTRAWSTWA ŻYWNOŚCI – PORADNIKI

DOBRE PRAKTYKI OGRANICZANIA STRAT I MARNOTRAWSTWA ŻYWNOŚCI – PORADNIKI

30 czerwca Instytut Ochrony Środowiska – Państwowy Instytut Badawczy we współpracy z ekspertami branżowymi opublikował trzy poradniki dobrych praktyk w zakresie ograniczania strat i marnotrawstwa żywności. Publikacje zostały opracowane w ramach projektu „Opracowanie systemu monitorowania marnowanej żywności i efektywnego programu racjonalizacji strat i ograniczania marnotrawstwa żywności”. W poradnikach znajduje się zestaw praktycznych wskazówek, które mogą być wykorzystywane przez producentów żywności.

Poradniki dotyczą produkcji piekarsko-cukierniczej, produkcji podstawowej i przetwórstwa zbóż konsumpcyjnych oraz produkcji podstawowej i przetwórstwa ryb i mogą się Państwo z nimi zapoznać klikając w poniższe linki:

Poradnik dobrych praktyk dotyczących produkcji piekarsko-cukierniczej

Poradnik dobrych praktyk dotyczących produkcji podstawowej i przetwórstwa zbóż konsumpcyjnych

Poradnik dobrych praktyk dotyczących produkcji podstawowej i przetwórstwa ryb

Sytuacja prawna mięsa laboratoryjnego

Sytuacja prawna mięsa laboratoryjnego

W ubiegły czwartek, mieliśmy zaszczyt uczestniczyć w istotnym webinarze, zorganizowanym przez wiadomoscihandlowe.pl, poświęconym tematyce mięsa komórkowego.

E-forum Prawa Żywnościowego

E-forum Prawa Żywnościowego

23-24 listopada 2023 roku nasze ekspertki – Agnieszka Szymecka-Wesołowska, Aleksandra Jasieniak oraz Alicja Michałowska – będą się dzielić swoją wiedzą w roli prelegentek podczas eFORUM &#...