DR AGNIESZKA SZYMECKA-WESOŁOWSKA O PRZYSZŁOŚCI BRANŻY SPOŻYWCZEJ

DR AGNIESZKA SZYMECKA-WESOŁOWSKA O PRZYSZŁOŚCI BRANŻY SPOŻYWCZEJ

Obecnie na rynku pojawia się coraz więcej innowacyjnych produktów spożywczych. Dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska w serwisie Newseria Innowacje przypomina, że wprowadzanie nowinek żywnościowych na rynek musi być zgodne z aktualnym porządkiem prawnym. Ekspert Centrum Prawa Żywnościowego wyjaśnia, że nowa żywność musi przejść procedury związane z Novel Food, a także zwraca uwagę, że każda żywność, której skład podlegał zabiegom inżynierii genetycznej, musi spełniać wymagania stawiane przez przepisy związane z GMO.

Pełen materiał mogą Państwo obejrzeć TUTAJ

Program mentoringowy

Program mentoringowy

Jesteśmy mentorami w foodtech.ac – najprężniej działającym akceleratorze startupów spożywczych w Europie Środkowo-Wschodniej foodtech.