eForum „Dodatki do żywności i technologie”

eForum „Dodatki do żywności i technologie”

W dniach 22-23 listopada braliśmy udział w eForum. Wydarzenie to dwa dni intensywnego szkolenia eksperckiego z możliwością zadawania pytań na czacie. Celem spotkania jest przekazanie unikalnej, eksperckiej wiedzy w formule opartej na konkretnych przypadkach stanowiących szczególne wyzwania dla producentów żywności.

Troje z naszych ekspertów pojawiło się na spotkaniu dotyczącym dodatków do żywności i technologii w roli prelegentów.

Tematy wystąpień:

🔹Dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska – „Clean Label” w kontekście barwników i żywności barwiącej.
🔹Patryk Kalinowski – Odpowiedzialność prawna dystrybutora dodatków i podmiotu je stosującego – kazus wykrycia ETO.
🔹Aleksandra Jasieniak – Hasło „bez dodatku substancji konserwujących” w przypadku produktów kiszonych / pasteryzowanych / sterylizowanych – czy i kiedy jest zasadne?

 


 

 

Sytuacja prawna mięsa laboratoryjnego

Sytuacja prawna mięsa laboratoryjnego

W ubiegły czwartek, mieliśmy zaszczyt uczestniczyć w istotnym webinarze, zorganizowanym przez wiadomoscihandlowe.pl, poświęconym tematyce mięsa komórkowego.

E-forum Prawa Żywnościowego

E-forum Prawa Żywnościowego

23-24 listopada 2023 roku nasze ekspertki – Agnieszka Szymecka-Wesołowska, Aleksandra Jasieniak oraz Alicja Michałowska – będą się dzielić swoją wiedzą w roli prelegentek podczas eFORUM &#...