KOMISJA EUROPEJSKA: COVID-19 A BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI

KOMISJA EUROPEJSKA: COVID-19 A BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI

Dyrekcja Generalna Ds. Zdrowia i Bezpieczeństwa Żywności Komisji Europejskiej opublikowała informację na temat bezpieczeństwa żywności w czasie epidemii koronawirusa. KE w przystępnej formie pytań i odpowiedzi omawia najważniejsze aspekty związane z ryzykiem zarażenia się koronawirusem przez kontakt z żywnością oraz opakowaniami produktów spożywczych. W publikacji poruszony są procedury bezpieczeństwa związane z produkcją oraz dystrybucją i sprzedażą żywności.

Z dokumentem mogą się Państwo zapoznać TUTAJ

Zmiany – znakowanie żywności

Zmiany – znakowanie żywności

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi opublikowało projekt nowelizacji rozporządzenia w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych. Zmiany dotyczą m.in.