PRODUCENCI MUSZĄ INFORMOWAĆ SKĄD POCHODZI PODSTAWOWY SKŁADNIK ARTYKUŁU SPOŻYWCZEGO

PRODUCENCI MUSZĄ INFORMOWAĆ SKĄD POCHODZI PODSTAWOWY SKŁADNIK ARTYKUŁU SPOŻYWCZEGO

Od 1 kwietnia 2020 roku obowiązują nowe regulacje w zakresie podawania informacji o pochodzeniu podstawowego składnika produktu spożywczego. O obowiązkach producentów żywności redakcja portalu prawo.pl rozmawiała z dr Agnieszką Szymecką-Wesołowską, która wyjaśniła, czy wszystkie produkty podlegają nowym przepisom, jak deklaracja pochodzenia podstawowego składnika powinna wyglądać oraz czy nowe regulacje stosuje się w przypadku produktów regionalnych.

Pełen artykuł znajdą Państwo TUTAJ

Sytuacja prawna mięsa laboratoryjnego

Sytuacja prawna mięsa laboratoryjnego

W ubiegły czwartek, mieliśmy zaszczyt uczestniczyć w istotnym webinarze, zorganizowanym przez wiadomoscihandlowe.pl, poświęconym tematyce mięsa komórkowego.

E-forum Prawa Żywnościowego

E-forum Prawa Żywnościowego

23-24 listopada 2023 roku nasze ekspertki – Agnieszka Szymecka-Wesołowska, Aleksandra Jasieniak oraz Alicja Michałowska – będą się dzielić swoją wiedzą w roli prelegentek podczas eFORUM &#...