Podwójna jakość – czy prawo pozwala na różnicowanie produktów kierowanych na różne rynki?
W ramach szkolenia omówione zostaną zmiany w polskim porządku prawnym wprowadzone dyrektywą Omnibus w zakresie „podwójnej jakości”.
W ramach szkolenia omówione zostaną zmiany w polskim porządku prawnym wprowadzone dyrektywą Omnibus w zakresie „podwójnej jakości”.
Innowacyjność jest kluczem do konkurencyjności we wszystkich sektorach gospodarki, w tym także w branży spożywczej.
W ramach szkolenia uczestnicy poznają wymogi prawne dotyczące znakowania żywności kierowanej do dzieci powyżej 3 r.ż.
Greenwashing, czyli pseudoekologiczny marketing produktów i usług, to zjawisko, które coraz bardziej interesuje nie tylko konsumentów, ale także prawodawcę.
Pakiet szkoleń (nagrań) „ABC znakowania żywności – prawo i praktyka” obejmuje 10 tematycznych szkoleń z zakresu podstawowych zagadnień i wymagań znakowania opakowanych produktó...
Szkolenie dotyczy zasad stosowania wszelkich „prozdrowotnych” deklaracji marketingowych używanych w oznakowaniu i w reklamie środków spożywczych.
Szkolenie poświęcone jest poprawnemu ustalaniu i deklarowaniu informacji o wartości odżywczej w etykietowaniu środków spożywczych.
Szkolenie obejmuje omówienie pism oraz dokumentów, jakie przedsiębiorcy mogą otrzymać od organów urzędowej kontroli żywności.
Przeciwdziałanie marnowaniu żywności w łańcuchu produkcji i dystrybucji żywności to temat, który przedsiębiorstwa coraz częściej podejmują nie tylko ze względu na minimalizowanie kosztów...
Szkolenie jest poświęcone tematyce znaków towarowych, ze szczególnym uwzględnieniem branży spożywczej.