Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne – jak deklarować zdrowie na etykiecie i w reklamie żywności
Szkolenie dotyczy zasad stosowania wszelkich „prozdrowotnych” deklaracji marketingowych używanych w oznakowaniu i w reklamie środków spożywczych.
Szkolenie dotyczy zasad stosowania wszelkich „prozdrowotnych” deklaracji marketingowych używanych w oznakowaniu i w reklamie środków spożywczych.
Szkolenie poświęcone jest poprawnemu ustalaniu i deklarowaniu informacji o wartości odżywczej w etykietowaniu środków spożywczych.
Szkolenie obejmuje omówienie pism oraz dokumentów, jakie przedsiębiorcy mogą otrzymać od organów urzędowej kontroli żywności.
Przeciwdziałanie marnowaniu żywności w łańcuchu produkcji i dystrybucji żywności to temat, który przedsiębiorstwa coraz częściej podejmują nie tylko ze względu na minimalizowanie kosztów...
Szkolenie jest poświęcone tematyce znaków towarowych, ze szczególnym uwzględnieniem branży spożywczej.
Prawidłowe informowanie o alergenach występujących w środkach spożywczych jest niezwykle istotne dla życia i zdrowia konsumentów.
Szkolenie obejmuje kompleksowy przegląd dobrowolnych haseł i oznaczeń „bez..
Szkolenie ma na celu przekazanie uczestnikom praktycznej wiedzy z zakresu notyfikacji produktów do Głównego Inspektora Sanitarnego w systemie powiadamiania e-Sanepid.
Używanie dodatków do żywności, aromatów i enzymów jest objęte bardzo szczegółową regulacją prawną.
Nowe rozporządzenie opakowaniowe (rozporządzenie PPWR) przynosi rewolucyjne zmiany dotyczące opakowań oraz wprowadzania do obrotu produktów w opakowanich.