Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne – jak deklarować zdrowie na etykiecie i w reklamie żywności
Szkolenie dotyczy zasad stosowania wszelkich „prozdrowotnych” deklaracji marketingowych używanych w oznakowaniu i w reklamie środków spożywczych.
Szkolenie dotyczy zasad stosowania wszelkich „prozdrowotnych” deklaracji marketingowych używanych w oznakowaniu i w reklamie środków spożywczych.
Na szkoleniu omówione zostaną krajowe i unijne regulacje związane z przeciwdziałaniem marnowaniu żywności, orzecznictwo sądowe, przykłady obecnych dobrych praktyk oraz możliwe sankcje.
Szkolenie ma na celu przekazanie uczestnikom praktycznej wiedzy z zakresu notyfikacji produktów do Głównego Inspektora Sanitarnego w systemie powiadamiania e-Sanepid.
Używanie dodatków do żywności, aromatów i enzymów jest objęte bardzo szczegółową regulacją prawną.
Szkolenie kierowane jest do wszystkich osób, które wprowadzają lub zamierzają wprowadzać na rynek żywność będącą alternatywą dla produktów odzwierzęcych.
Szkolenie obejmuje omówienie czynności, jakie mogą być podejmowane w toku kontroli poszczególnych organów prowadzących urzędową kontrolę żywności.
W jakich przypadkach deklaracja pochodzenia środka spożywczego będzie obowiązkowa a w jakich dobrowolna? Kiedy koniecznym będzie wskazywanie pochodzenia podstawowego składnika?
Szkolenie poświęcone jest poprawnemu ustalaniu i deklarowaniu informacji o wartości odżywczej w etykietowaniu środków spożywczych.
W ramach szkolenia uczestnicy poznają wymogi prawne dotyczące znakowania żywności kierowanej do dzieci powyżej 3 r.ż.
W ramach szkolenia otrzymasz nie tylko wszelkie niezbędne informacje dotyczące ogólnych zasad znakowania produktów spożywczych kierowanych na rynek USA, ale dowiesz się o możliwych sposobach in...