Szkolenie obejmuje omówienie praw i obowiązków przedsiębiorcy podczas urzędowej kontroli żywności. W ramach szkolenia omówione zostaną także prawa i obowiązki organów prowadzących postępowanie oraz najważniejsze kwestie, na które należy zwrócić uwagę podczas kontroli.
Szkolenie obejmuje omówienie poszczególnych praw i obowiązków podmiotów biorących udział w kontroli (zarówno przedsiębiorcy, jak i organu prowadzącego kontrolę). Przedsiębiorcy działający na rynku spożywczym muszą liczyć się z tym, że w ich zakładzie, magazynie lub innym miejscu prowadzenia działalności zostanie przeprowadzona tzw. urzędowa kontrola żywności. Sposób prowadzenia tej kontroli powinien spełniać określone wymogi. Zarówno podmiot kontrolowany, jak i organ prowadzący kontrolę zobowiązani są do podejmowania określonych działań, a także mają uregulowane prawa.
Ze szkolenia dowiesz się m.in.
- Jakie są podstawowe zasady prowadzenia urzędowej kontroli żywności?
- Jakie czynności może podejmować organ w toku kontroli?
- Jakie prawa i obowiązki w toku kontroli ma przedsiębiorca?
- Czym może zakończyć się kontrola?
- Co powinien zawierać protokół kontroli?
Szkolenie kierowane jest do kierowników zakładów oraz osób biorących udział w urzędowych kontrolach żywności.
Uczestnicy szkolenia otrzymają certyfikat uczestnictwa oraz materiały szkoleniowe w pliku PDF.
Szkolenie prowadzi Gabriela Łuniewska.