Probiotyki, prebiotyki oraz symbiotyki w żywności – znakowanie i marketing

Na rynku spożywczym prawidłowe znakowanie i marketingu probiotyków, prebiotyków oraz symbiotyków jest bardzo problematyczne. Niniejsze szkolenie omawia praktyczne aspekty takiego znakowania, z uwzględnieniem praktyki i wytycznych urzędów kontrolnych oraz sądów administracyjnych.

Data szkolenia
3 czerwca 2025- ONLINE NA ŻYWO
Czas trwania
ok. 2 godz.
Koszt szkolenia (1 uczestnik)
490 zł netto zł + VAT

Na rynku spożywczym prawidłowe znakowanie i marketingu probiotyków, prebiotyków oraz symbiotyków jest bardzo problematyczne. Niniejsze szkolenie omawia praktyczne aspekty takiego znakowania, z uwzględnieniem praktyki i wytycznych urzędów kontrolnych oraz sądów administracyjnych.

Szkolenie kierowane jest do wszystkich osób, które wprowadzają lub zamierzają wprowadzać na rynek innowacyjną żywność.

Uczestnicy szkolenia otrzymają certyfikat uczestnictwa oraz materiały szkoleniowe w pliku PDF.

PROWADZĄCY: Szkolenie prowadzi prawnik Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego  – Aleksandra Sagan.

HARMONOGRAM SZKOLENIA

Czas trwania szkolenia:
10:00 - 12:00

Program szkolenia obejmuje:

  • Omówienie pojęcia probiotyków, prebiotyków oraz symbiotyki w żywności.
  • Wymogi w znakowaniu i marketingu probiotyków.
  • Wymogi w znakowaniu i marketingu prebiotyków.
  • Wymogi w znakowaniu i marketingu symbiotyków.
  • Podstawowe sankcje za niedozwolone znakowanie i marketing.

POZOSTAŁE SZKOLENIA Zobacz także

Food-law.pl - formularz kontaktowy

Czekamy na Ciebie Napisz do nas!

Nasze usługi kierujemy do wszystkich podmiotów prywatnych i publicznych związanych z sektorem rolno-spożywczym: przedsiębiorstw indywidualnych (producenci, przetwórcy, agenci, dystrybutorzy, importerzy) oraz organizacji. Pomagamy wszystkim – od międzynarodowych korporacji po start-upy.