Szkolenie dotyczy praktycznych aspektów funkcjonowania w Polsce przebiegu urzędowych kontroli karmy i pasz z perspektywy przedsiębiorcy.
Szkolenie opiera się na przykładach rzeczywistych decyzji inspekcji kontrolnych i orzeczeń sądowych. Uwzględnia naszą wieloletnią praktykę w zakresie postępowań kontrolnych i administracyjnych. Odpowiadamy na nim na najczęstsze pytania i problemy przed jakimi stają przedsiębiorcy mający kontakt z inspekcjami kontrolnymi.
Należą do nich m.in.:
1) Jakie urzędy mogą kontrolować jakość, znakowanie i bezpieczeństwo karmy dla zwierząt i pasz?
2) Czy podczas kontroli inspekcji musi być obecny kierownik (dyrektor) zakładu?
2) Czy trzeba podpisać protokół po kontroli i jakie są konsekwencję braku podpisu?
3) Ile czasu trzeba czekać na decyzję inspekcji kontrolnej?
4) Jakie sankcje może nałożyć urząd za naruszenie przepisów prawa paszowego?
5) Czy można w umowie wyłączyć odpowiedzialność za te naruszenia?
Adresami szkolenia są menagerowie i pracownicy przedsiębiorstw paszowych oraz prawnicy, pracownicy inspekcji żywnościowych.
Uczestnicy szkolenia otrzymają certyfikat uczestnictwa oraz materiały szkoleniowe w pliku PDF.
Szkolenie prowadza prawnicy Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego – Gabriela Łuniewska oraz Patryk Kalinowski.