MEDIA: OBOWIĄZKI ZWIĄZANE Z ETYKIETOWANIEM ŻYWNOŚCI

MEDIA: OBOWIĄZKI ZWIĄZANE Z ETYKIETOWANIEM ŻYWNOŚCI

Na sprzedawcach żywności ciążą obowiązki związane z odpowiednim jej znakowaniem. W najnowszym artykule w magazynie „Hurt & Detal” radca prawny Paulina Szczypkowska wyjaśnia zakres odpowiedzialności sprzedawcy w przypadku handlu produktami pakowanymi oraz tymi sprzedawanymi luzem. Dodatkowo ekspert kancelarii omawia szczegółowe wytyczne związane ze sprzedażą mięsa, chleba, oraz ryb i owoców morza. Radca prawny przypomina również o nowym przepisie, w myśl którego sprzedawane ziemniaki muszą być oznaczone flagą kraju, z którego pochodzą.

Pełen artykuł dostępny jest we wrześniowym numerze miesięcznika, można go przeczytać TUTAJ

Aktualizacja wyszukiwarki internetowej RWS

Aktualizacja wyszukiwarki internetowej RWS

Europejski Urząd Bezpieczeństwa Żywności zaktualizował wyszukiwarkę Referencyjnych Wartości Spożycia (RWS) (zwaną w skrócie: „DRV Finder”), która jest dostępna na stronie internetowej ...