WSPIERAMY INICJATYWĘ FORREST PROJEKT

WSPIERAMY INICJATYWĘ FORREST PROJEKT

Branża gastronomiczna i hotelarska znalazły się w poważnym kryzysie powodowanym epidemią koronawirusa. Aby wesprzeć przedsiębiorców działających w branży HoReC powstała oddolna inicjatywa ForRest Projekt. Z dumą informujemy, że Centrum Prawa Żywnościowego czynnie włączyło się w pomoc gastronomii w ramach tego projektu.

ForRest Projekt powołali do życia przedstawiciele branży gastronomicznej, aby dostarczać fachowej wiedzy na temat uzyskania dofinansowania działalności ze środków publicznych oraz prywatnych, informować o koniecznych działaniach pomagających utrzymać biznes oraz aby wspierać przedsiębiorców w procesie optymalizacji zatrudnienia.

Nasza Kancelaria w ramach tej inicjatywy wspiera firmy dotknięte kryzysem w zakresie aspektów prawnych:

  • organizacji sprzedaży żywności on-line,
  • rozszerzenia działalność restauracji o dowóz dań,
  • sprzedaży cateringów dietetycznych,
  • znakowania żywności dostępnej w restauracjach na wynos,
  • znakowania gotowej żywności dostępnej w restauracjach (np. autorskie konfitury, soki itd.),
  • Prawidłowego  informowanie klientów o składnikach serwowanych posiłków,
  • spełnienia warunków sanitarnych.

O działaniach ForRest Projekt mogą Państwo przeczytać TUTAJ