Zafałszowania i kontrola surowców – wystąpienie na eFORUM

Zafałszowania i kontrola surowców – wystąpienie na eFORUM
Dnia 13 marca 2024 roku nasza ekspertka, doktor Agnieszka Szymecka-Wesołowska, będzie dzielić się swoją wiedzą jako prelegentka podczas eFORUM na temat zafałszowań i kontroli surowców.
eForum, organizowane przez FoodFakty, ma na celu dostarczenie wiedzy na temat surowców od etapu wyboru i zakupu, ale integralną perspektywą będą metody jego kontroli w trakcie przechowywania i parametry krytyczne dla dopuszczenia surowców do produkcji.
Szczególnie zapraszamy na pierwszy dzień tego wydarzenia, który jest poświęcony informacjom prawnym, systemowym, technicznym oraz surowcom tłuszczowym.
Nasza prelegentka wystąpi:
🕚 13.03.2024 – 9:00 – dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska – „Obowiązki prawne i odpowiedzialność producenta w obszarze weryfikacji bezpieczeństwa surowców wykorzystywanych do produkcji środków spożywczych”.
Jakość handlowa przekąsek słonych

Jakość handlowa przekąsek słonych

W listopadzie 2024 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych poinformowała o przeprowadzonych wynikach kontroli jakości przekąsek słonych.