E-Forum Food Fakty: Bezpieczne i ekologiczne opakowania do żywności

E-Forum Food Fakty: Bezpieczne i ekologiczne opakowania do żywności

Stworzenie bezpiecznego opakowania do żywności, które spełnia restrykcyjne wymogi prawne i dodatkowo nie będzie przyczyniało się do degradacji środowiska naturalnego jest nie lada wyzwaniem. Opakowaniom i materiałom do kontaktu z żywnością Food Fakty poświeciły najnowszą edycję e-Forum. Jednym z ekspertów wydarzenia był Patryk Kalinowski, który wygłosił wystąpienie pod tytułem „Co przyniesie przedsiębiorcom rewolucja regulacji opakowań?”.

Podczas swojego wystąpienia prawnik CPŻ przybliży najważniejsze zmiany przepisów, jakie w najbliższym czasie zaczną obowiązywać w Polsce w zakresie produkcji opakowań produktów spożywczych.

Z pełnym harmonogramem e-Forum mogą się Państwo zapoznać TUTAJ

Wyniki kontroli jakości masła

Wyniki kontroli jakości masła

W marcu 2025 r. IJHARS opublikowała wyniki kontroli jakości masła. Niniejsze kontrole odbywały się w lutym 2025 r., w sklepach wielkopowierzchniowych na terenie całego naszego kraju.

Trwają konsultacje publiczne w sprawie rewizji rozporządzenia dotyczącego produktów kosmetycznych.