Szkolenie omawia na praktycznych przykładach wymogi znakowania dla informacji obowiązkowych i dobrowolnych różnych produktów chemii gospodarczej: produktów biobójczych, detergentów oraz tzw. „produktów spoza kategorii”.
Podczas szkolenia zostanie przedstawione m.in. jakie informacje są prawnie obowiązkowe dla poszczególnych kategorii produktów, jaką rolę w znakowaniu produktów pełnią karty charakterystyki oraz rozporządzenie CLP, jak bezpiecznie podawać oznaczenia marketingowe, jakich błędów się ustrzegać oraz na jakie aspekty najczęściej zwracają uwagę inspekcje kontrolne.
Szkolenie jest przeznaczone dla firm oraz osób zajmujących się produkcją, importem, dystrybucją, znakowaniem oraz markami własnymi produktów biobójczych, detergentów oraz pozostałych produktów chemii gospodarczej.
Każdy uczestnik otrzymuje certyfikat oraz prezentację ze szkolenia w pliku PDF.
W przypadku każdego szkolenia istnieje możliwość indywidualnego wdrożenia pre- oraz post-testów wiedzy dla uczestników. Jeśli chcesz uzyskać ofertę prosimy o wcześniejszy kontakt na adres: szkolenia@food-law.pl
PROWADZĄCY: Szkolenie prowadzą prawnicy Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego – Alicja Michałowska i dr Patryk Kalinowski.