W ramach szkolenia uczestnicy poznają uregulowania prawne dotyczące tzw. energetyków, w tym ich oznakowania, składu, właściwości i oddziaływania na organizm ludzki.
Podczas szkolenia przedstawione zostaną zasady i ograniczenia, które należy uwzględnić projektując etykiety napojów energetyzujących (napojów energetycznych).
W szkoleniu przedstawione zostaną praktyczne przykłady „energetyków” oparte o praktykę rynkową oraz działania organów urzędowej kontroli żywności.
Szkolenie kierowane jest do przedsiębiorców z branży spożywczej, w szczególności do osób zajmujących się znakowaniem środków spożywczych i wprowadzaniem produktów do obrotu na terytorium RP, osób chcących poszerzyć swoją wiedzę w zakresie znakowania żywności, w tym napojów energetyzujących.
Każdy uczestnik otrzymuje certyfikat oraz prezentację ze szkolenia w pliku PDF.
W przypadku każdego szkolenia istnieje możliwość indywidualnego wdrożenia pre- oraz post-testów wiedzy dla uczestników. Jeśli chcesz uzyskać ofertę prosimy o wcześniejszy kontakt na adres: szkolenia@food-law.pl
PROWADZĄCY: Szkolenie prowadzi specjalistka ds. prawa żywnościowego i technologii żywności Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego – Justyna Cieślak.