Szkolenie ma na celu przekazanie uczestnikom praktycznej wiedzy z zakresu zastosowania grzybów w produktach spożywczych, w tym w suplementach diety. W ramach spotkania poruszone zostanie zagadnienie novel food (nowej żywności), w tym procedura zapytania o status Komisji UE. Prowadząca omówi warunki stosowania dla grzybów oświadczeń zdrowotnych z listy pending. Uczestnicy uzyskają także informację na jakie inne aspekty zwrócić uwagę (np. zezwolenie dotyczące grzybów objętych ochroną). Na koniec wskazane zostaną potencjalne sankcje, których mogą spodziewać się podmioty w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości.
Szkolenia będzie oparte o praktyczne przykłady, z naciskiem na zaangażowanie uczestników w podejmowanie dyskusji.
Każdy uczestnik otrzymuje certyfikat oraz prezentację ze szkolenia w pliku PDF.
W przypadku każdego szkolenia istnieje możliwość indywidualnego wdrożenia pre- oraz post-testów wiedzy dla uczestników. Jeśli chcesz uzyskać ofertę prosimy o wcześniejszy kontakt na adres: szkolenia@food-law.pl
PROWADZĄCY: Szkolenie prowadzi prawniczka Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego – Alicja Michałowska.