Umowy dotyczące sprzedaży żywności to kluczowy element prowadzenia biznesu w branży spożywczej. Niewłaściwie skonstruowana umowa może narazić nabywcę na utrudnienie lub uniemożliwienie dochodzenia swoich praw w przypadku wadliwości produktu, a sprzedawcę na ponoszenie odpowiedzialności w szerszym zakresie niż się spodziewał.
W trakcie szkolenia skupimy się na wybranych aspektach konstruowania umów i podpowiemy na co zwrócić uwagę, aby zabezpieczyć interesy swojej firmy.
Podczas szkolenia dowiedzą się Państwo m.in. tego:
- kiedy umowa jest wiążąca;
- jak warto uregulować sposób składania zamówień;
- dlaczego dokładny opis przedmiotu zamówienia jest bardzo ważny;
- na co zwrócić uwagę przy postanowieniach dot. odpowiedzialności;
- jak konstruować kary umowne;
- jak zapobiec nieporozumieniom w zakresie zapłaty;
- jak konstruować postanowienia dot. reklamacji
Szkolenie kierowane jest do osób z firm z branży spożywczej odpowiedzialnych za kontraktowanie w zakresie obrotu środkami spożywczymi.
Każdy uczestnik otrzymuje certyfikat oraz prezentację ze szkolenia w pliku PDF.
W przypadku każdego szkolenia istnieje możliwość indywidualnego wdrożenia pre- oraz post-testów wiedzy dla uczestników. Jeśli chcesz uzyskać ofertę prosimy o wcześniejszy kontakt na adres: szkolenia@food-law.pl
PROWADZĄCY: Szkolenie prowadzi prawnik Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego – adw. Marcin Rytel.