Szkolenie ma na celu przekazanie uczestnikom praktycznej wiedzy z zakresu notyfikacji produktów do Głównego Inspektora Sanitarnego w systemie powiadamiania e-Sanepid. W ramach spotkania omówiony zostanie katalog produktów podlegających notyfikacji. Uczestnicy uzyskają także informację jak krok po kroku samodzielnie zgłosić produkt.
Podczas szkolenia przedstawione zostaną praktyczne problemy i ograniczenia wynikające z funkcjonalności systemu, wraz ze wskazówkami jak wówczas działać. Ponadto zdradzimy, które dane i dokumenty warto z wyprzedzeniem przygotować do notyfikacji, aby była sprawna i skuteczna. Podpowiemy też jak uzyskać dostęp do danych o produktach zgłaszanych przed marcem 2024 r.
W ramach szkolenia szczegółowo omówione zostaną także rodzaje statusów nadawane produktom w systemie i powiązanie między danymi w systemie a Rejestrem Produktów objętych powiadomieniem o pierwszym wprowadzeniu do obrotu prowadzonym przez GIS oraz możliwości wprowadzania korekt w powiadomieniach i ewentualne konsekwencje prawne niedokonania obowiązku notyfikacji.
Każdy uczestnik otrzymuje certyfikat oraz prezentację ze szkolenia w pliku PDF.
W przypadku każdego szkolenia istnieje możliwość indywidualnego wdrożenia pre- oraz post-testów wiedzy dla uczestników. Jeśli chcesz uzyskać ofertę prosimy o wcześniejszy kontakt na adres: szkolenia@food-law.pl
PROWADZĄCY: Szkolenie prowadzi prawnik Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego – Aleksandra Sagan.