Szkolenie obejmuje omówienie najważniejszych zagadnień związanych z zanieczyszczeniem żywności. Przedstawione zostaną podstawowe rodzaje zanieczyszczeń oraz przepisy prawne regulujące kwestie związane z poszczególnymi zanieczyszczeniami.
Szkolenie ma na celu przekazanie uczestnikom praktycznej wiedzy, jak analizować wyniki badań oraz jak na nie reagować, tj. kiedy produkt powinien zostać wycofany z obrotu, kiedy należy powiadomić odpowiednie organy, kiedy istnieją podstawy do złożenia reklamacji do dostawcy.
W ramach spotkania omówiona zostanie praktyka organów, system RASFF oraz przykłady decyzji i wyroków dotyczące zanieczyszczeń żywności.
Szkolenie skierowane jest do producentów, importerów, dystrybutorów żywności, a w szczególności osób odpowiedzialnych za jakość żywności oraz zarządzanie sytuacjami kryzysowymi.
Każdy uczestnik otrzymuje certyfikat oraz prezentację ze szkolenia w pliku PDF.
W przypadku każdego szkolenia istnieje możliwość indywidualnego wdrożenia pre- oraz post-testów wiedzy dla uczestników. Jeśli chcesz uzyskać ofertę prosimy o wcześniejszy kontakt na adres: szkolenia@food-law.pl
PROWADZĄCY: Szkolenie prowadzi prawniczka Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego – radca prawny Gabriela Łuniewska.