Przedmiotem szkolenia jest omówienie warunków produkcji i wprowadzania do obrotu żywności ekologicznej. W szkoleniu przedstawione zostaną szczegółowe aspekty składu tego typu środków spożywczych, ich znakowania oraz obowiązki przedsiębiorców mających styczność z produktami eko. Szkolenie ma na celu przedstawienie nie tylko zasadniczych wymogów prawnych, ale i poszczególnych problemów, z którymi spotykają się przedsiębiorcy prowadzące działalność związaną z tego typu produktami.
Szkolenie kierowane jest do przedsiębiorców z branży spożywczej, osób zajmujących się znakowaniem i wprowadzaniem do obrotu żywności ekologicznej, osób chcących poszerzyć swoją wiedzę w zakresie znakowania żywności ekologicznej lub chcą rozpocząć działalność w tym zakresie.
Uczestnicy szkolenia otrzymają certyfikat uczestnictwa oraz materiały szkoleniowe w pliku PDF.
Szkolenie prowadzi prawnik w Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego – Maria Pavlovska.