Szkolenie ma na celu przekazanie konkretnej wiedzy z zakresu wykorzystania konopi, ze szczególnym uwzględnieniem sektora spożywczego i kosmetycznego. Podczas spotkania przedstawione zostaną praktyczne problemy, z jakimi borykają się przedsiębiorcy decydujący wprowadzić się na polski rynek oleje konopne, olejki CBD, susze do palenia, liquidy do waporyzacji i kosmetyki. Elementy teorii będą omówione z uwzględnieniem rzeczywistych przypadków rozstrzyganych przez organy urzędowej kontroli i sądy administracyjne. Poruszana problematyka obejmie ustalenie prawidłowej kwalifikacji prawnej produktów oraz podstawy znakowania i reklamy takich produktów – z naciskiem na aspekt konopny. Poruszane zostanie także zagadnienie tzw. „novel food” i kontrowersyjny temat obecności w produktach substancji THC.
Uczestnicy szkolenia otrzymają certyfikat uczestnictwa oraz materiały szkoleniowe w pliku PDF.
Szkolenie prowadzi prawniczka Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego – Alicja Michałowska.