Szkolenie obejmuje omówienie czynności, jakie mogą być podejmowane w toku kontroli poszczególnych organów prowadzących urzędową kontrolę żywności, pasz i karm dla zwierząt. W ramach szkolenia omówione zostaną także prawa i obowiązki przedsiębiorców podczas kontroli.
Szkolenie obejmuje omówienie poszczególnych czynności i działań, jakie mogą podejmować organy w toku kontroli. Omówione zostaną m.in. czynności podejmowane przez Państwową Inspekcję Sanitarną, Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych oraz Państwową Inspekcję Weterynaryjną. Ponadto, podczas szkolenia przedstawione zostaną także prawa i obowiązki przedsiębiorcy, który podlega urzędowej kontroli żywności, karm i pasz dla zwierząt.
Ze szkolenia dowiesz się m.in.
- Jakie są podstawowe zasady prowadzenia urzędowej kontroli żywności / pasz / karm?
- Jakie czynności może podejmować organ w toku kontroli?
- Jakie prawa i obowiązki w toku kontroli ma przedsiębiorca?
- Czym może zakończyć się kontrola?
- Co powinien zawierać protokół kontroli?
Szkolenie kierowane jest do kierowników zakładów oraz osób biorących udział w urzędowych kontrolach żywności i pasz.
Uczestnicy szkolenia otrzymają certyfikat uczestnictwa oraz materiały szkoleniowe w pliku PDF.
Szkolenie prowadzi Gabriela Łuniewska oraz Patryk Kalinowski.