Znakowanie żywności dla dzieci w wieku 3+

W ramach szkolenia uczestnicy poznają wymogi prawne dotyczące znakowania żywności kierowanej do dzieci powyżej 3 r.ż. Podczas spotkanie przedstawione zostaną zasady, które należy uwzględnić projektując produkty dedykowane dzieciom.

Data szkolenia
28 maja 2025- ONLINE NA ŻYWO
Czas trwania
2 godz.
Koszt szkolenia (1 uczestnik)
490 zł netto

W ramach szkolenia uczestnicy poznają wymogi prawne dotyczące znakowania żywności kierowanej do dzieci powyżej 3 r.ż. Podczas spotkanie przedstawione zostaną zasady, które należy uwzględnić projektując produkty dedykowane dzieciom. Dyskusji poddane zostaną również aspekty komunikacji wizerunkowej produktów kierowanych do maluchów.

W szkoleniu przedstawione zostaną praktyczne problemy, z jakimi borykają się przedsiębiorcy planujący kierować swoje produkty do młodych konsumentów. Na przykładzie case study wyjaśniony zostanie schemat działania w przypadku tej specyficznej kategorii produktowej.

Uczestnicy szkolenia otrzymają certyfikat uczestnictwa oraz materiały szkoleniowe w pliku PDF.

Szkolenie prowadzi wspólniczka Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego – dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska oraz prawniczka Centrum – Alicja Michałowska.

HARMONOGRAM SZKOLENIA

Czas trwania szkolenia:
10:00 - 12:00

Program szkolenia:

  1. Akty prawne regulujące żywność dla dzieci:
    • ogólne przepisy prawa żywnościowego;
    • rozporządzenie nr 609/2013, dyrektywa 2006/125/WE;
    • rozporządzenie nr 1169/2011 i 1925/2006;
    • pozaprawne źródła oceny.
  1. Praktyczne wskazówki dotyczące komunikacji marketingowej:
    • weryfikacja katalogu oświadczeń zdrowotnych, w tym oświadczeń o zdrowiu dzieci
    • uzasadnienie haseł marketingowych;
    • przygotowanie argumentacji obronnej w razie zakwestionowania (case study).
  1. Potencjalne sankcje:
    • ustawowe;
    • wizerunkowe.

POZOSTAŁE SZKOLENIA Zobacz także

Szkolenia: Greenwashing za rok o tej porze: co się zmienia w prawie

Greenwashing za rok o tej porze: co się zmienia w prawie

Greenwashing, czyli pseudoekologiczny marketing produktów i usług, to zjawisko, które coraz bardziej interesuje nie tylko konsumentów, ale także prawodawcę. Niedawno na poziomie unijnym weszły w życie nowe przepisy, które mają na celu walkę z tym zjawiskiem.

Data szkolenia
27 marca 2025- ONLINE NA ŻYWO
Koszt szkolenia (1 uczestnik)
Szkolenia: Greenwashing za rok o tej porze: co się zmienia w prawie
490 zł netto zł + VAT
Food-law.pl - formularz kontaktowy

Czekamy na Ciebie Napisz do nas!

Nasze usługi kierujemy do wszystkich podmiotów prywatnych i publicznych związanych z sektorem rolno-spożywczym: przedsiębiorstw indywidualnych (producenci, przetwórcy, agenci, dystrybutorzy, importerzy) oraz organizacji. Pomagamy wszystkim – od międzynarodowych korporacji po start-upy.