Już 30 czerwca br. zapraszamy na konferencję „Od pola do stołu” organizowaną przez Ambasadę Francji, podczas której na temat problemu marnowania żywności będą dyskutować przedstawiciele wielu środowisk zaangażowanych w problem food-waste: producenci i dystrybutorzy żywności, sieci handlowe, organy publiczne, NGO, naukowcy. Spotkanie poprowadzi MARIE CHRISTINE LE GAL, Radczyni ds. Rolnych.
W gronie ekspertów znajduje się dr Agnieszka Szymecka – Wesołowska, która weźmie udział w panelu „Działania firm z branży spożywczej i handlowej na rzecz ograniczenia marnowania żywności – wymiana doświadczeń” i omówi uwarunkowania prawne dotyczące walki z marnowaniem żywności.
Wydarzenie odbędzie się w Ambasadzie Francji, transmisja on-line dostępna będzie bezpłatnie.
Więcej szczegółów: https://www.facebook.com/events/397712835629602/?ref=newsfeed
Zapraszamy do udziału!