Dr Agnieszka Szymecka – Wesołowska na konferencji „Od pola do stołu”

Dr Agnieszka Szymecka – Wesołowska na konferencji „Od pola do stołu”
Już 30 czerwca br. zapraszamy na konferencję „Od pola do stołu” organizowaną przez Ambasadę Francji, podczas której na temat problemu marnowania żywności będą dyskutować przedstawiciele wielu środowisk zaangażowanych w problem food-waste: producenci i dystrybutorzy żywności, sieci handlowe, organy publiczne, NGO, naukowcy. Spotkanie poprowadzi MARIE CHRISTINE LE GAL, Radczyni ds. Rolnych.
W gronie ekspertów znajduje się dr Agnieszka Szymecka – Wesołowska, która weźmie udział w panelu „Działania firm z branży spożywczej i handlowej na rzecz ograniczenia marnowania żywności – wymiana doświadczeń” i omówi uwarunkowania prawne dotyczące walki z marnowaniem żywności.
Wydarzenie odbędzie się w Ambasadzie Francji, transmisja on-line dostępna będzie bezpłatnie.
Zapraszamy do udziału!
Wyniki kontroli jakości masła

Wyniki kontroli jakości masła

W marcu 2025 r. IJHARS opublikowała wyniki kontroli jakości masła. Niniejsze kontrole odbywały się w lutym 2025 r., w sklepach wielkopowierzchniowych na terenie całego naszego kraju.

Trwają konsultacje publiczne w sprawie rewizji rozporządzenia dotyczącego produktów kosmetycznych.