Konsumenci coraz chętniej sięgają po roślinne produkty będące odpowiednikami żywności pochodzenia zwierzęcego. Zwrot perspektywy klienckiej skutkuje kolejnymi wyzwaniami dla producentów żywności, o których będziemy dyskutować już 25 maja 2022 r. w ramach New Food Forum, które w tym roku odbywa się pod hasłem „Roślinna przyszłość sektora spożywczego”.
Jak zawsze Forum wypełnione będzie merytorycznymi prezentacjami, panelami dyskusyjnymi i networkingiem. Uczestnicy wydarzenia będą mieli też okazję spróbować roślinnych nowości. W ramach ścieżki edukacyjnej „Health & Sustainability” wykład na temat znakowania żywności zrównoważonej wygłosi dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska.
Cieszymy się, że FoodLaw ma szansę aktywnie współtworzyć to wyjątkowe Forum, jako jeden z partnerów strategicznych wydarzenia.
Forum organizuje ProVeg Polska. Ze szczegółowym harmonogramem oraz zasadami uczestnictwa mogą się Państwo zapoznać TUTAJ.
Do zobaczenia w Centrum Nauki Kopernika!