Szkolenie przedstawia praktyczne aspekty wymogów i procedur związanych z importem oraz eksportem żywności w zakresie kompetencji inspekcji spożywczych.
Import oraz eksport produktów spożywczych to nie tylko zagadnienia celne, ale również szczegółowe wymogi, ograniczenia, procedury oraz zezwolenia, w których przedsiębiorca musi się zwrócić do inspekcji żywnościowej – Państwowej Inspekcji Sanitarnej, Inspekcji Weterynaryjnej czy Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. Spełnienie ich wymogów jest nieraz dużym wyzwaniem dla przedsiębiorców – a brak ich spełnienia może skutkować niemożliwością dokończenia procedury importu lub eksportu, co może powodować m.in. dodatkowe koszty, nałożenie przez organ sankcji czy kary umowne za niedostarczenie towaru.
Dlatego przygotowaliśmy dla Państwa poniższe webinarium, które od strony praktycznej przedstawi Państwu wybrane, najważniejsze i najbardziej kłopotliwe, zagadnienia związane z importem i eksportem żywności w zakresie wymogów prawa żywnościowego.
Uczestnicy szkolenia otrzymają certyfikat uczestnictwa oraz materiały szkoleniowe w pliku PDF.
Szkolenie prowadzi Patryk Kalinowski.