Szkolenie dotyczy praktycznych aspektów funkcjonowania w Polsce przebiegu urzędowych kontroli żywności z perspektywy przedsiębiorcy.
Szkolenie opiera się na przykładach rzeczywistych decyzji inspekcji kontrolnych i orzeczeń sądowych.. Uwzględnia naszą wieloletnią praktykę w zakresie postępowań kontrolnych i administracyjnych. . Odpowiadamy na nim na najczęstsze pytania i problemy przed jakimi stają przedsiębiorcy mający kontakt z inspekcjami kontrolnymi. Należą do nich m.in.:
1) Czy podczas kontroli inspekcji żywnościowej musi być obecny kierownik (dyrektor) zakładu?
2) Czy trzeba podpisać protokół po kontroli i jakie są konsekwencję braku podpisu?
3) Ile czasu trzeba czekać na decyzję inspekcji kontrolnej?
4) Jakie sankcje może nałożyć urząd za naruszenie przepisów prawa żywnościowego?
5) Czy można w umowie wyłączyć odpowiedzialność za te naruszenia?
Adresami szkolenia są menagerowie i pracownicy przedsiębiorstw spożywczych oraz prawnicy, pracownicy inspekcji żywnościowych.
Uczestnicy szkolenia otrzymają certyfikat uczestnictwa oraz materiały szkoleniowe w pliku PDF.
Szkolenie prowadzi wspólniczka Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego dr Agnieszka Szymecka oraz prawnik Centrum Patryk Kalinowski