Wyzwania dla branży mleczarskiej

Wyzwania dla branży mleczarskiej

Gazeta Wyborcza pochyliła się nad wpływem produkcji nabiału na środowisko, sygnalizując potrzebę zwrotu w kierunku rozwiązań ekologicznych. Na temat zmian, jakie w najbliższych latach będzie wdrażać rynek mleczarski w związku z Zielonym Ładem, wypowiedział się Daniel Szostek.

Ekspert naszej Kancelarii odniósł się m.in. do kwestii korzyści, ale i kosztów związanych z wprowadzaniem rozwiązań proklimatycznych, a także skomentował nastawienie branży do proponowanych zmian.

Pełen artykuł, który jest częścią cyklu edukacyjnego „Jedna planeta. Jedno życie. Żywność” znajdą Państwo TUTAJ.

Znakowanie miodu

Znakowanie miodu

„Miód” jest to naturalnie słodka substancja produkowana przez pszczoły (Apis mellifera) z nektaru roślin lub wydzielin żywych części roślin, lub wydalin owadów wysysających żywe częśc...