Dodatki do żywności w galaretce
Warunki stosowania dodatków do żywności ciągle wzbudzają wątpliwości praktyczne.
Warunki stosowania dodatków do żywności ciągle wzbudzają wątpliwości praktyczne.
Zawiadamiamy, że w czwartek, 15 lutego 2024 r.
Opublikowano rozporządzenie Komisji (UE) 2024/346, które zmienia załącznik II do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 oraz załącznik do rozporządzenia Komisji (UE) ...
Komisja Europejska opublikowała wytyczne „Zawiadomienie Komisji – Pytania i odpowiedzi dotyczące wdrażania przepisów UE dotyczących dealkoholizacji win”. Wytyczne dotyczą m.in.
Przedsiębiorcy często spotykają się z sytuacjami, w których organy nakładają karę pieniężną kilka miesięcy, a nawet lat po zakończeniu kontroli i stwierdzeniu nieprawidłowości.
Opublikowano rozporządzenie zmieniające załączniki II i V do rozporządzenia (WE) nr 396/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości ...
Nowy algorytm Nutri-Score Od początku roku (1 stycznia 2024 r.) obowiązuje nowy algorytm Nutri-Score – dobrowolnego systemu oznaczania wartości odżywczej na przodzie opakowania.
Dnia 13 marca 2024 roku nasza ekspertka, doktor Agnieszka Szymecka-Wesołowska, będzie dzielić się swoją wiedzą jako prelegentka podczas eFORUM na temat zafałszowań i kontroli surowców.
Jako Food Law | Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego, specjalizujemy się w omawianiu kluczowych aspektów prawa dotyczących produkcji, dystrybucji i sprzedaży żywności.